O podjetju

Podjetje Švagelj Severin s.p. je družinsko podjetje, ki svojo zgodbo o uspehu danes piše v Sežani. Švagelj Severin pa je svojo dejavnost pred 40. leti pričel v Štanjelu. Svoj prvi tovornjak je kupil 6. julija leta 1982. V začetku poslovanja so delovali v solastništvu z GATISom. Leto 1996 je prineslo širitev in začeli so z dejavnostjo, ki jo opravljajo še sedaj, to je prevoz naftnih derivatov in kurilnega olja. Leto 2016 je bilo prelomno in odločilno, saj so sprejeli pomembno odločitev in odšli na svoje. Še isto leto so se iz Hruševice preselili v Sežano, kjer jih najdemo še danes.

Kot mnogi podjetniki se je tudi Severin Švagelj skozi desetletja srečeval s številnimi vzponi in padci, danes pa se lahko s ponosom za nasvet obrne na svoje otroke, ki so vpeti v poslovanje podjetja. V podjetju trenutno zaposlujemo 25 ljudi. V najboljših letih se lahko pohvalijo s tridesetimi tovornjaki.

Zgodba Severina je zgodba o vztrajnosti in pogumu. Se pa v podjetju zavedajo, da so izkušnje bistvenega pomena za uspešno nadaljevanje razvoja in rasti družinskega podjetja, zato še dandanes prisegajo na konstruktivno izmenjavo mnenj medgeneracijskih znanj.